zondag 13 april 2008

Voetbal is oorlog

telegraaf.nl

'Fuck Ajax 110%'

Om in de bewoording te blijven van Rinus Michels is wederom aangetoond dat een middagje voetbal, allang tot een vervlogen verleden behoort. Groningen versus Ajax is op een regelrechte deceptie uitgelopen. De harde kern van Groningen had in hun plan van aanpak zwarte T-shirts laten drukken met de heugelijke tekst: fuck Ajax 110% anti-Amsterdams.
Pallets vol wc-papier meer dan 20.000 stuks in totaal brachten de zogenaamde supporters het Euroborg stadion binnen. Waar was de security? Of dachten zij dat er door een buikvirus epidemie iedereen zwaar aan de schijterij was? Voor aanvang van de wedstrijd barste de hel echter los.

Op de Noordtribune werden de rollen wc-papier aangestoken,en onder de plastic stoeltjes gelegd. In een mum van tijd stond de tribune in lichterlaaie wat resulteerde in paniek, gigantische rookontwikkeling, consternatie voor de nietsvermoedende liefhebbende voetbalsupporters die in allerijl met de kinderen probeerden te vluchten Rookvergiftiging, brandwonden, chaos en een bijna volledig afgebrande tribune tot gevolg.
De spelers snakten naar adem, renden van het veld. Euroborg verdween in een nevel van smeulend wc-papier. Ambulances, brandweerauto’s, en politie arriveerde. Burgemeester dhr. drs. Jacq. Wallage bang voor verdere escalaties. Eiste stampvoetend dat de wedstrijd door moest gaan. Hoe is dit godsnaam mogelijk? Geachte Jacq. u komt in aanmerking voor de spoedcursus: help ik lijdt aan een ernstig gebrek aan voortschrijdend inzicht.

Meer dan twee uur hadden de bobo’s van de KNVB, Ajax trainer Adrie Koster, Ron Jans van Groningen, scheidsrechters, politie, brandweer, de medische staf, het voltallige bestuur van FC Groningen en niet te vergeten Burgemeester dhr. drs. Jacq. Wallage nodig om in consensus tot het wijze besluit te komen de wedstrijd aftegelasten.
Om nog even terug te komen op de meer dan 20.000 rollen wc-papier. Was er dan toch ergens een helderziende die wist dat Groningen Ajax een schijtwedstrijd zou worden.