woensdag 16 april 2008

Virginia Tech dead rap

getty images
Wie o wie, doet dit over?

Eén jaar geleden vielen er 32 doden en vele gewonden in een universiteit. Maar de Amerikaanse regering, is vooralsnog niet bereid, om tot de conclusie te komen. Dat het nu eindelijk de machtige wapenlobby: National Wapen Association. Definitief de deur uit smijt.

Een kwaadwillende psychopaat kan op elke hoek van de straat. De meest brute wapens kopen. Zomaar 'n willekeurig gebouw binnen lopen. Onschuldige mensen de dood in jagen.

Psychiaters, psychologen, en andere gedragsdeskundigenkneuters verdringen elkaar in de primetime media. Maar gissen naar de vráág: in hemelsnaam “waarom?” Je vriendinnetje heeft het uitgemaakt? McDonald’s baantje kwijtgeraakt? Schreef Angelina Jolie je nooit terug? Je zag Elvis lopen maar niemand wilt je geloven. Dus grijp je naar je gun.

Wat zijn 32 doden en vele gewonden in een universiteit op een bevolking van meer dan 300 miljoen. Wie o wie kan dit bloedige kunstje overdoen?

Dit biedt een leuke mogelijkheid, voor de volgende psychopaat. Om wellicht te komen, tot een grotere daad. Jezelf onsterfelijk maken. Door met foto’s van wapentuig en je onschuldige gezicht in alle nieuwsbulletins te komen. Zég “cold blooded killer” Had je ooit van zoveel media aandacht kunnen dromen?

Dan is het wapen een feit. Brandende kaarsjes, witte ballonnen, roosjes, rouwkaarten, een teddybeer. En dat voor de zoveelste keer. De president houdt een tiranische rede, op het scherp van de snede. Krachteloos geblaf blijkt het achteraf.

Had Virginia Tech gewoon doodsimpele pech? Waren zij slechts het voorbeeld voor een nieuw elan? Heeft iemand je verkeerd aangekeken? Een keer geen gedag tegen je gezegd? Tien jaar geleden een geintje met je uitgehaald? Dan heeft het laatste uur geslagen. Dodelijke kogels treffen hun doel. Ik “knal” die grijns direct van je smoel.

De Virginia dead rap is nu een feit. Maar is de samenleving op soortgelijke tragedies als die van Virginia Tech voorbereid?

De liefde voor ’n wapen, is in Amerika een verankerde wet. Een wapen gaat van vader op zoon. Dat is in de States heel gewoon.

In Nederland leer je: schaatsen, dammen, voetballen, kaarten of vissen van je vader. Maar in de States is het eerst schieten, en dan pas praten vaak het enige dat telt.
Als je dan niet wilt luisteren naar wat de ander je verteld. Beland je zó in een bodybag op de vuilnisbelt.

Maar in the USA, mag je met vader mee voor 'n weekendje of twee. Lekker doelloos schieten in de vrije natuur. Kogels zat én het is niet duur. Laten zien wie je bent. Want met een .357 Magnum ben je pas écht een hele, stoere vent.

That's the law of the gun, so you better run. Try to save you're miserable life. Because, when I shoot you!! You're body will be as cold as the Antarctic ice.

Living in America is not always a paradise.
Nu zou je kunnen denken, is deze rap niet veel te laat? Néé! Dit was een misdaad die nooit verjaard. 32 levens uitgewist. Door de nabestaanden worden zij nog véle jaren gemist.

Het politieke besluit, betreffende het nog steeds vrijelijk verkrijgen van wapens luidt: dat wij er vooralsnog niet uit zijn met een aannemelijk consensusbesluit.

Dus tot die tijd is het wapen een feit. En moeten wij op de volgende psychopaat zijn voorbereid.